Bisidor

Biodling

En intressant hobby


Stenungsunds biodlareförening startades för 75 är sen.


Det kommer många nya medlemmar varje år och intresset är stort. Det är nog för att vi läser dagligen om vår natur och miljöförstöringar. Bina behövs för polinering av växter och bär. Vi människor gör inte alltid det bästa för våra små bi. Åker vi runt på sommaren kan vi se att på åkrar växer det nästan inga blommor. Förr fanns det gott om valmo och blåklint. Tänk om bönder kunde komma ihåg att skördarna blir 20-40% större om det finns en liten äng med blommor i närheten. I villakvarter kan du ha blommor som bin gillar och du får lite finare äpple på ditt träd Var inte så noga med att klippa gräsmattan. Maskrosor gillar bina och så fina dom är.

Mer om

Biodling


Alternativ nu

Här är ett forum där det diskuteras biodling. En del är rätt och en del är fel.
Men ställer du en fråga till 3 biodlare får du 3 olika svar.

Bara det du görär rätt eller?


Biodlingsföretagarna.

Forum för yrkesbiodlare. Om du har ett eller 50 samhällen finns här många intressanta frågor och svar.


Sveriges biodlares riksförbund.

S.B.R är biodlares riksförbund. När du läser insändare eller på forum så tänk på att vårt land är avlångt. Vi invintrar inte bin vid samma årstid och skörden av honung är i genomsnitt ca 25 kg på ett samhälle här men kan vara 90 kg i t.ex. skåne.

Maskrosor som bina gillar.
Maskrosvin eller saft är gott. Har man kaniner eller höns så är bladen suveräna. Vi biodlare kan göra salvor av vax och  maskrosor. Troligtvis gillar vi inte maskrosor och skator för det finns för många och är för nära oss.

Vill du bli biodlare?

så anmäl dig här.