Senaste nytt

Gott Nytt År


Vi önskar alla medlemmar en god fortsättning och Gott Nytt år från styrelsen med en liten presentation av oss själva.


Karin Bryngelfrid, ordförande 

för klubben på ett år och delar på uppdraget med Ellika. Är tillsammans med Fredrik Olsson svärmfångare från och med i år. Tillsammans med Anette Swahn och Åse Stolt är jag med och tar fram klubbens biblad. Ann-Britt Carlsson är med och stöttar. Och vi tar tacksamt emot bidrag till tidningen. Berättelser, recept, historier mm. Började med bin 2015 efter att jag och min son Tomas gick en kurs för Sven-Olof Nilsson. Var mest intresserad av honungen från början, men nu är det bina som är det roligaste. Tycker att mötena på bigården är så himla roligt och givande. Jag bor i Svenshögen med man, två hundar, fyra katter och en massa bin. Är bimentor till en liten tjej på 9 år. Så himla kul. Drömmer om att kunna ägna mig mer åt bina, djuren, måla och en massa mer. 

God jul och god fortsättning! Var rädda om er och varandra.

 


Ellika Malmkvist vice ordförande.  

Karins parhäst. Jag bor i Svartedalen Jörlanda i ett gammalt torp med min man och 2 hundar 3 katter. Vi har ett litet företag med biodling som huvudsyssla, det är 4:jde året som vi har bikupor. Jag håller även på med lite drottningodling. Mitt hopp med att vara med i styrelsen är att tjäna medlemmarna. Nu hamnade jag längst ner i hierarkin igen.

Ser framåt ett fint bi år med er alla.  

Gott nytt år från Ellika. 

 

Tord Glans, sekreterare 

Jag bor i Groland Västergård i Spekeröd tillsammans med Liliane Berndtsson, som ingår i honungsbedömningskommittén tillsammans med Anette Swahn och Ann-Britt Carlsson. Vi har fyra katter och fyra bisamhällen. Jag hade ett par bisamhällen redan för 15 år sedan, som tyvärr plötsligt blev sjuka och dog. Men för snart tre år sen var det dags igen. Två st nya samhällen beställdes och levererades från Ann-Britt och Pelle i Ucklum och förra sommaren utökade vi till fyra genom att göra två avläggare. Vi har nu i helgen behandlat samtliga samhällen med oxalsyra och såg då att alla verkade starka och friska så vi ser fram emot en ny säsong med våra bin och deras honungsproduktion.

Gott Nytt År önskas alla. 

 

Roger Sundqwist Kassör

Jag är 67 år och pensionär sen 7 år. Jag tillbringar min mesta tid i Rågårdsvik på Skaftö. Har bostad kvar i Göteborg pga. att barn o barn-barn bor där. Jag har haft en verkstad i Kungälv som konstruerat och byggt robotceller och materialhantering utrustning för Volvo, Arla, SSAB mm. Nu på ”gamledar” så försöker jag hjälpa till med ekonomin i föreningen som kassör.

Mvh Roger Sundqwist 

  

 

Mitt namn är Fredrik Olsson, och jag började på alvar med biodling under 2019, då jag tog över efter min pappa, som varit biodlare i många år. Jag bor på en liten gård i Spekeröd, med min fru och min dotter. Just nu har jag 4st kupor, men siktar på att ha runt 10st efter nästa säsong. Jag tycker om utmaningen med biodling, och att det oftast inte blir som man tänkt sig med dessa djur. Har också ett stort intresse för svärmfångning, det leder ofta till många spännande möten i folks trädgårdar. Hälsningar Fredrik 


Jag heter Stig Grundberg, är pensionär tillhör kategorin ”kan lite om mycket”, sitter även i två andra styrelser. Har en liten skogsfastighet i Ödsmål där jag bl a bedriver biodling sedan 4 år och blev tillika medlem i Stenungsunds biodlarförening. Är styrelseledamot sedan 3 år tillbaka. Har ett stort intresse för natur och växter, pollinering var anledning till att bina kom in i mitt liv. För statistik över skörd av amerikanska blåbär och kan se en klar förbättring, 2019 blev det 40 kg, 2021 blev skörden 80 kg, kan konstatera att bina har klart bidragit till ökande skördar.

Mvh Stig 

 

Mitt namn är Anders Antonsson och jag är 34 år och bosatt i Ödsmål med min 6-åriga dotter. Jag började med biodling för 4 år sedan pga. pollinering till mina odlingar och min trädgård men nu efter några år så har biodlingen utvecklats till ett stort intresse även vad gäller honung, avläggare och svärmfångning. Nu efter senaste kursen har jag även blivit "godkänd biodlare". Jag har för närvarande fyra samhällen och siktar på ett par stycken till. 2022 blir mitt andra år i styrelsen och jag hoppas att det blir ett år med fler fysiska biodlarträffar att byta erfarenheter med varandra och skapa ett bredare kontaktnät.

Mvh Anders 


Vi återkommer snart med mer information om träffar i vår och till sommaren. 

Ett gott nytt bi år till alla från styrelsen. 

Inbjudan till

Drottning-odlingskurs sommaren 2021

Vår föreningsgård.

Här här föreningen bikupor på vår nya bigård.

Mariagården i Stenungsund.

Här finns sommarkafe och öppettider ser du här.

Här samlas vi på torsdagar eller lördagar och sköter våra bisamhälle.

Alla är välkomna att fråga om biodling och titta på bin.

När vi är där ser du här på vårt program.

Nu finns vi på Facebook. Gå in där för senaste information. När du som är medlem i föreningen loggat in kan du skriva, komentera och lägga in bilder. Nybörjare i föreningen kan ställa frågor om biskötsel och vi som har varit biodlare några år ger dig svar.

Länken finns här. När du loggat in på facebook kan du också söka på Stenungsunds biodlareförening.

Vill du bli biodlare?

så anmäl dig här.