Medlemsförmåner

Medlemsförmåner

Honungsslunga och perforator


Föreningen har en 4-ramars eldriven honungsslunga till uthyrning. Det kostar 250 kr att hyra slungan i två dygn. Vill du ha den längre kostar det 125 kr extra per dygn.


Föreningen har även en perforator som också kan hyras för samma kostnad som slungan.


Priset gället om du är medlem i Stenungsunds biodlareförening.


Slungan finns i Spekeröd, hemma hos Tord Glans och Liliane Berndtsson. Kontaktuppgifter till Tord och Liliane finns under Kontakt.

Rabatt hos vår sponsor Flügger i Stenungsund


Vi har tagit fram ett avtal med Flügger i Stenungsund. Detta avtal ger alla medlemmar i Stenungsunds Biodlareförening 20% på hela sortimentet och det går även tillbaka 5% till föreningen på allt som medlemmarna köper.

 

Det har gått ut information om vad man böver göra för att nyttja detta. Men skulle du inte fått detta, så är det bara att höra av sig till oss i styrelsen, så får du instruktioner.


Honungspress


Om man tycker att ljunghonungen är besvärlig att pressa och sila finns det möjlighet att åka till Helge Hermansson på Lyrön, Orust och hyra hans honungspress och silcentrifug. Den här förmånen är för alla i Göteborgs och Bohusläns biodlardistrikt (där Stenungsunds Biodlarförening ingår).


Man skär ut hela kakorna ur ramarna, bara träramen kvar. Kakorna behöver inte täckas av. Nio kakor in i en vedsäck som sedan pressas. Vid pressning utvinns mer honung per kaka jämfört med slungning. Man får sedan tråda om och sätta dit nya mellanväggar. På en dag kan man pressa och sila ca 100-120 ramar.


För mer info, kontakta Helge:
helge.hermansson@gmail.com

0705 12 06 81