Styrelsen


Presentation av styrelsen
Tord Glans, Ordförande


Mitt namn Tord Glans och bor i Groland Västergård i Spekeröd tillsammans med Liliane Berndtsson, som är kassör i föreningen, och våra fyra katter.

 

Jag började en gång i tiden, för drygt 20 år sedan, med biodling tillsammans med min mentor John Wallgren i Jörlanda. Han höll då kurser för nybörjare för Södra Inlands Biodlareförening där jag då blev medlem. Vi hade tillsammans 7 bikupor och det var en mycket lärorik och rolig tid.

 

Efter några år gjorde jag ett uppehåll - på 13 år - och nu är jag åter igen inne på mitt fjärde år som biodlare, vilket blir totalt mitt åttonde år. Liliane och jag har idag fyra samhällen och till våren kommer de att få flytta in i sin nybyggda bi-paviljong som vi håller på att färdigställa.

 

Jag gick med i föreningen 2019 och på årsmötet hösten 2021 blev jag invald som ledamot i styrelsen där jag valdes till sekreterare. Efter två år som detta fick jag frågan om att ta över ordförandeklubban, vilket jag också gjorde. Jag ser mycket fram emot att få utveckla vår förening tillsammans med styrelsen och alla medlemmar och är glad och mottaglig för idéer och förslag från alla.

 

Vi ses / Tord
Mirjam Landholm, Vice ordförande.


Jag heter Mirjam Landholm och bor med man, två (stora) barn, två hundar, tre katter, höns och ankor på en gård i Gusseröd, Ljungskile, nära gränsen till Stenungsunds kommun.


Till vardags jobbar jag som automationsingenjör på ett företag i Uddevalla. På fritiden försöker vi ( jag och maken) ta hand om och utveckla gården, samt vår biodling. Ett annat stort intresse är hundarna och jakten.


Nu när barnen är stora, försöker jag ställa upp för dom föreningar jag är med i på ett eller annat sätt. Så förutom förtroendeuppdraget i vår förening, har jag uppdrag i två andra. Är även provledare för stående fågelhundar sedqn några år tillbaka. Självklart tar allt detta tid, men jag kan verkligen rekommendera fler att ta förtroendeuppdrag! För det är så givande och du får en helt annan inblick i föreningen.


Jag började med biodling 2020 efter att gått kurs för Sven-Olof Nilsson. Något år efter gick även maken kurs. Sommare 2022 gick vi båda drottningodlingskurs och nu senast hösten 2023 Biodling forstsättningskurs för Ann-Britt. Vi trivs verkligen som hobbybiodlare. Man lär sig nya saker hela tiden om våra små flitiga vänner bin, men fullärd blir man nog aldrig.

 

Hoppas vi syns! /Mirjam

 Liliane Berndtsson, Kassör


Jag heter Liliane Berndtsson och bor i Groland Västergård i Spekeröd tillsammans med Tord Glans, som är ordförande i föreningen, och våra fyra katter.

 

Nu går jag in på mitt fjärde år som biodlare och tycker det är så roligt och spännande.

 

Ihop med den mer kunnige Tord, började min biodlar-karriär med två st samhällen som köptes från Ann-Britt och Pelle Carlsson på Carlssons Biodling.

 

Andra året gick Tord och jag en Drottning-odlingskurs, där vi drog upp var sin drottning som vi kunde göra avläggare på.

 

Våren 2021 deltog jag i en Honungsbedömningskurs och hösten 2021 fick jag erbjudandet att ingå som Honungsbedömare för föreningen, vilket jag såklart tackade ja till.

 

På årsmötet hösten 2023 fick jag frågan om att delta som ledamot i styrelsen, vilket jag tackade ja till och är idag invald som kassör för föreningen av styrelsen. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med alla frågor som kan tänkas dyka upp här i föreningen.

 

Väl mött / Liliane
Paula Holmgren, Sekreterare


Jag heter Paula Holmgren och bor i Ödsmål. Jag är nybörjare i biodling. Har haft bin sedan sommaren 2022 ihop med min sambo. Vi hade då avslutat en nybörjarkurs, som jag anser är helt nödvändig då jag inte visste någonting om biskötsel. Vi startade med två samhällen, men i höstas invintrade vi fyra samhällen. Vi har fått god hjälp med tips från flera medlemmar i föreningen, vilket tacksamt tagits emot.


Som styrelseledamot är jag förstås också helt ny, men det ska bli intressant att få större inblick i föreningen,och kanske bidra med något. Så, välkommen med åsikter och funderingar, eller kanske en och annan anekdot.


Vänliga hälsningar Paula Holmgren

 Palina Wendel, Ledamot


Jag heter Palina Wendel och jobbar med ekonomi på Chalmers, Industri- och materialvetenskap. Men
det som ger mig glädje i livet är att spela tennis och pyssla hemma. Vad kan vara härligare än att ta en
kopp nybryggt te på altanen en vacker sommardag i trädgården, sticka och lyssna på fåglar? Jag har en hund, en katt, ett gäng kajor i skorstenen. Det enda som saknades var surrande bin och på den vägen var det. Ja, jag är en hobbybiodlare som har bin bara för att det är mysigt. Jag har två kupor som står uppe på en kulle i min trädgård.